You are currently viewing RADA IMAM IZZIVE …

RADA IMAM IZZIVE …

Izzivi in nove dogodivščine mi omogočajo konstantno rast in zabavo.

Moje življenje ni nikoli dolgočasno in prav vsak dan najdem kakšno stvar, ki mi da nov zagon ter večjo željo do življenja. Kako sem to dosegla?

Preprosto, vsak dan počnem stvari, ki me veselijo in osrečujejo.

Kako je to sploh mogoče, če pa imamo vsak dan ogromno obveznosti in težav, ki jim ni videti konca?

Pri meni je to mogoče s pomočjo dveh taktik:

1.) Na vsako težavo pogledam kot izziv in si rečem, da se vse dogaja z razlogom. Ko naletim na zid, ga ne preskakujem in ne razbijam, ampak grem enostavno mimo njega.

V praksi je to videti tako, da ko naletim na izziv, ne reagiram brezglavo, ampak se ustavim in premislim, ali je kakšna stvar, ki jo lahko naredim, oziroma je že vidna rešitev. Če je ni, potem to stvar spustim in se osredotočim na kaj drugega. V zelo kratkem času za to dobim rešitev.

2.) Vsak dan se vprašam, kaj si danes želim početi in potem to počnem. To je ena izmed stvari, ki se ni zgodila čez noč. Tudi sama sem bila ujeta v 100 stvari, ki sem jih “mogla” narediti. Vendar sem si vedno večkrat rekla, da mi stvari, ki jih ne želim početi, ni treba početi. S časom so te stvari začele izginjati in so s pomočjo vprašanja, kaj si želim početi, prišle do mene samo še stvari, ki jih želim početi.

Kar pa se tiče denarja, je moje mnenje tako:

Denar je ena izmed večjih izgovorov, ki jih imamo ljudje, da nam ni treba početi stvari, ki jih res želimo.

Denar je izgovor za to, da ne priznamo svojih strahov. Strahov ob početju nečesa novega, neznanega in razburljivega. Ker nas je tega strah, si raje rečemo, da nimamo denarja in tega ne moremo početi.

Denar je pomemben, vendar nas v vsakodnevnem življenju osreči res ogromno stvari, za katere ne potrebujemo denarja. Morda se lahko za začetek osredotočimo na te ;).


Te zanima tudi članek: Enodnevni izlet po Sloveniji

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor