You are currently viewing ZDRAVILNI UČINEK NARAVE

ZDRAVILNI UČINEK NARAVE

Svoj prosti čas najraje preživljam v gozdu🌳 kaj pa ti?
.
Tole je slikano na hribu (Sveti Primož nad Kamnikom), ki ga večkrat obiščem. Pot do vrha je lahka in traja od 40 minut do 1 ure …🚶‍♀
.
… Kljub temu da se je svet ustavil in se v ozračju čuti, da ni več take norije, se ta norija lahko dogaja znotraj nas.
.
Če smo prej imeli tempo, ki nam ni omogočal pogleda vase, v vsa ta čustva, ki so se dogajala, je zdaj čas, da naredimo prav to. In najlažji način za to je narava ☀.
.
“Zdravilna” moč narave, ki je večina še ne zna pojasniti, jo pa vsi čutimo, nam omogoča, da se lažje soočimo z vsemi čustvi in jih prizemljimo.
.
Če na to niste bili pozorni, bodite zdaj. Opazujte občutke, ki jih imate, ko ste doma, v trgovini ali kjerkoli je veliko ljudi 👫.
.
Isti dan (čim prej) se odpravite v gozd in opazujte občutke v gozdu. Problemi lahko postanejo manjši, v telesu pa lahko začutimo prijetno sproščenost, ki bi morala biti naše osnovno stanje 🧘‍♀.
.
Če se to ne zgodi tako, dajte naravi čas. Najbolje je, da smo z njo res v stiku, kot jaz na sliki 😉.

PRIZEMLJITEV IN KAJ TO POMENI? 🤔

Prepričana sem, da ste že slišali za negativne ione ➖. Zelo veliko jih nastaja v naravi. Kljub temu da so to negativni ioni, na nas delujejo pozitivno ➕. Negativni ioni nam omogočajo dotok več kisika v kri.
.
Največ jih nastaja ob silnih udarcih ali visoki napetosti. To pomeni, ko udari strela ⚡, kjer tečejo slapovi ali valovi butajo ob steno 🌊.
.
V kubičnem centimetru zraka jih je po navadi nekaj tisoč. Ob ogromnih slapovih, jih najdemo tudi okoli 100.000 na kubični centimeter.
.
Med drugim jih v zaprtih prostorih najdemo samo 100, ali pa še manj (30 do 50). V večjih mestih jih je do 450, na vasi do 1.800 in v visokogorju ⛰️, ob slapovih pa okoli 5.000 anionov na kubični centimeter.
.
Po tem je logično, zakaj se v naravi oziroma v predmestjih počutimo veliko bolje kot v mestu ali še huje, zaprtemu prostoru 🏠?
.
Napisala sem, da ima narava zdravilno moč. Te negativni ioni so namreč zdravilna moč, ki jo ima narava na naš organizem. Med 5.000 in 50.000 negativnih ionov na kubični centimeter se izboljša naš imunski sistem. Nad 50.000 pa lahko celo pomaga lajšati nekatere bolezni 👩‍⚕️:
.
✅ odstranjujejo bakterije
✅ vitalizirajo naše celice
✅ povečujejo količino kisika v krvi
✅ izboljšujejo metabolizem, moč koncentracije in budnost
✅ odpravljajo utrujenost
✅ povečujejo odpornost proti boleznim
✅ vzdržujejo hormonsko ravnotežje
✅ izjemno dobro delujejo proti glavobolom, nespečnosti, zaprtju, alergijam, astmi…
✅ ugodno vplivajo na krvni tlak
✅ zmanjšujejo bolečine …
.
Negativni ioni so tudi edini način, za preprečevanje kopičenja strupov v pljučih.
.
Še kakšen izgovor, da ne bi bilo več v naravi?
Jaz ga nimam🌳❤🏃‍♀


Te zanima tudi članek: Čas za počitek.

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Vir:

  1. https://pag.si/blagodejnost-negativnih-ionov/

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor