You are currently viewing IZRAŽAM OBČUTKE, AMPAK SE POČUTIM SLABŠE KOT PREJ?!

IZRAŽAM OBČUTKE, AMPAK SE POČUTIM SLABŠE KOT PREJ?!

ZAKAJ KO ZAČNEM IZRAŽATI OBČUTKE, SE STVARI POSLABŠAJO IN SE POČUTIM ŠE VELIKO HUJE KOT PREJ?

Kljub temu da to na začetku velja za moške in ženske, bom pisala za ženske.

Če si trenutno v svojih tridesetih, naj ti povem, da imaš za seboj vsaj 25 let nepredelanih občutkov, ki si jih pridno tlačila čez vsa ta leta. Mogoče si šele pred kratkim začela izražati svoje občutke in občutek imaš, da si naredila že veliko.

Naj ti povem, da tudi če to delaš nekaj mesecev, si se začela komaj dotikati teh nepredelanih občutkov, ki imajo ogromno plasti.

ZAKAJ JE TAKO HUDO?

Da se vrnem nazaj na teh 25 let. Vsa ta leta si pridno tlačila vse, kar je privrelo na površje s pomočjo hrane, serij, gibanja ali pa si na kakšen drugačen način bežala iz telesa. Beg iz telesa pa pomeni, da nisi občutila občutkov, ki so se pojavili. Torej tvoje telo nima razvite »mišice« za čutenje občutkov.

To si lahko predstavljaš, kot če bi šla v fitnes. Začela bi z malimi utežmi ali celo brez uteži in naslednji dan bi te bolele mišice. Če bi s treningom pretiravala, naslednji dan ne bi vstala s postelje. Tako bi bilo, dokler se mišice ne navadijo. Enako velja za občutke.

Odločila si se, da boš ranljiva in boš začela izražati občutke. Da si se za to odločila, si morala začeti delati že prvi korak – občutenje lastnih občutkov. Šele ko vem, kaj čutim, to lahko izrazim. Pred tem svojih občutkov nisem izražala, ker se sploh nisem zavedala, da jih čutim ali pa me je bilo strah, da se bom počutila zavrnjeno, neslišano …

Zdaj, ko si se odločila, da boš te občutke izrazila, se boš s temi strahovi morala soočiti. Pa da malo povzamem, da se ne izgubiva:

Torej:
1. Telo se uči čutiti vse občutke,
2. v sebi nosiš ogromno potlačenega in to je naporno,
3. poleg potlačenih občutkov in travm se ti realizirajo še strahovi.

KAJ MISLIM S TEM ZADNJIM?

Ko začneš približno čutiti svoje občutke čez dan in jih začneš izražati, se ti zaradi strahov in lastne ne vrednosti uresničujejo. To pomeni, da če te je strah, da bi bila zanikana, ko izraziš svoje občutke, se bo točno to zgodilo. Občutek boš imela, da izražanje občutkov ne deluje, v resnici pa samo »celiš in predeluješ« svoj strah, ki si si ga realizirala.

Zakaj si si ga? Ker že, ko si izražala občutke, si v sebi čutila pomanjkanje lastne vrednosti in strah, da bi bila zavrnjena. Ta energija pa ni mogla pritegniti nič drugega kot to.

DOBRA NOVICA?

Kljub temu da te strahove nosiš v sebi in se ti realizirajo se to ne bo dogajalo v nedogled. Bolj si boš dovolila občutiti občutke zavrnjenosti (ali katerekoli druge) prej jih boš prečutila in začutila lastno vrednost. Bolj boš v obsojanju in prelaganju odgovornosti, dlje se bo to ponavljalo.

Upam, da sem ti uspela približati, zakaj se lahko počutiš tako grozno, kljub temu da deluješ v pravi smeri.

Naj ti povem, da je vse v redu, če in ko se počutiš grozno <3

Rada te imam in hvala, ker to bereš <3

Za pomoč pri občutkih in praktičnih primerih sem ti na voljo.

Več blogov najdeš tukaj: Ostali blogi

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥


Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, me podpri in ga podeli še z drugimi. Hvala! 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor