You are currently viewing Ali moram res “prenašati” nekaj, s čimer se ne počutim dobro?

Ali moram res “prenašati” nekaj, s čimer se ne počutim dobro?

Kako narediti korak in pustiti za seboj kar nam ne ustreza več?

Bi si upali spustiti vse ljudi, s katerimi se družite samo zato, ker mislite, da rabite družbo? Bi si upali spustiti delo, ki vas ne osrečuje? Bi si upali spustiti pričakovanja? Bi si upali spustiti družinske rojstne dneve ali kosila, ker ne čutite, da si to želite? Da si boste na ta vprašanja lažje odgovorili, bom nekaj na to temo napisala spodaj.

Vsak dan delamo ogromno stvari, ki jih raje nebi. Stvari, za katere čutimo, da nam ne pašejo, pa jih vseeno počnemo, ker želimo biti vkljudni, ker se bojimo, da nas te ljudje ne bodo imeli več radi in tako dalje. S tem se postavljamo na drugo mesto in si ne izkazujemo ljubezni, ki nam pripada.

Vljudnost?

Kolikokrat ste se s kom pogovarjali in ste v sebi čutili, da tega ne zmorete več, pa ste vseeno vztrajali? Naučeni smo, da moramo biti vljudni do drugih, kar pa si včasih narobe interpretiramo. Seveda je prav, da smo vljudni in dobri do drugih. Vendar to pomeni tudi fer odnos. Se vam zdi prav, da vam nekdo nekaj razlaga, vi pa mu vmes dajete energijo odpora in ga ne sprejemate? Ta oseba to čuti, morda se tega ne zaveda, vseeno pa prejme to energijo. Ste s tem naredili več dobrega ali slabega? Predstavljajte si sebe v enaki vlogi. Nekomu želite povedati super novico vendar vas ta oseba sploh ne želi poslušati?! To ne pomeni, da ne želi slišati kar imate za povedati. Lahko, da je samo neprimeren trenutek, ali pa ima v mislih kaj drugega in ne zmore.

Kako to naredim z ljubeznijo?

Sem s prijateljico, ki mi začne nekaj razlagati. To je lahko jamranje ali pa kaj pozitivnega kar se ji je zgodilo. V sebi začutim težo in odpor do tega. Razlogov zakaj začutimo težo in odpor, se danes ne bom dotikala;). Ko se to zgodi, jo lahko z odporom še naprej poslušam, potlačim občutke in se počutim vedno slabše. Lahko pa ji rečem:

Primer ko ima za povedati kaj lepega:

Jo ustavim in ji rečem, da bi z veseljem slišala kaj mi ima za povedati, ampak, da se v sebi res ne počutim dobro, ko mi to razlaga. Povem ji, da to nima nobene veze z njo (ker res nima;)) in ji rečem, naj mi da malo časa. Lahko spremenita temo in se na to vrneta kasneje, ali pa samo malo počakata. To je seveda samo primer kako delujemo z ljubeznijo. Če ne bi delovali z ljubeznijo bi jo lahko samo poslušali in “trpeli”, ali ji na grd način rekli naj že neha in spremenili temo.

Primer ko “govori kaj težkega”:

V primeru, ko začutimo, da se je spustila na nižjo vibracijo lahko reagiramo enako. Jo ustavimo in ji povemo, da se ne počutimo dobro ter imamo občutek, da je s tem govorjenjem na nižji vibraciji. S tem ji pomagamo, da se dvigne in se začne zavedati kje je. S tem ko jo opomnemo, pokažemo ljubezen do te osebe, saj ne želimo, da bi ostala na tej vibraciji v kateri se ne počuti dobro, ampak ji damo možnost, ter ji pomagamo, da se dvigne.

Najlažje se je vedno vprašati, kako naj reagiram z ljubeznijo v tej situaciji. Kako veste, da reagirate z ljubeznijo? Če v sebi čutite močan nemir in imate občutek da boste izbruhnili, verjetno ne boste odreagirali z ljubeznijo. Če boste naredili globok vdih in izdih ter se pomirili, bo veliko lažje reagirati z ljubeznijo. Ljudje prizadanemo druge samo zato, ker se v sebi ne počutimo dobro in ne razumemo, da sami vplivamo na to kako se počutimo ter drugi na to nimajo nobenega vpliva. So samo ogledala, ki nam vsake toliko odslikajo čustva in občutke, ki jih v sebi nosimo zavedno ali nezavedno. Torej….priložnost za rast ;). Blog o tem kako ozavestiti te občutke.

Kaj pa družina in skupna srečanja?

To je verjetno še težja tema kot s prijatelji in ljudmi okoli nas, saj so z družino povezane tiste največje travme. Najbolj se bojimo, da bi bili zapuščeni in ničvredni za naše starše ali bližnje. Odvisno od tega kakšno je bilo naše otroštvo. Da preveč ne zakompliciram, se bom lotila kar osnov.

Imamo družinski rojstni dan, katerega se res ne želim udeležiti. Vseeno se ga udeležim, ker je prav? Torej naredim nekaj proti sebi, samo zato, ker je prav? Prav za koga? Za človeka, ki ima rojstni dan ali koga drugega? Nekdo, ki nas ima iskreno rad, bo vedno razumel, če nečesa ne zmoremo. Vedno nam bo povedal na lep način, da mu to pomeni zelo veliko, ampak, da razume in se bosta podružila drugič. Človek, ki ne zna delovati z ljubeznijo in živi v strahovih, vas bo na manipulativen način prisilil, da ste tam. Na koncu se s tem ne bo počutil dobro nihče (Enako velja za prijatelje). Vsaka oseba, ki ji je mar za vas, vas bo razumela. To ne pomeni, da ne bo izrazila svojih želja, ampak vas bo razumela, ne glede na to kako se odločite. Torej, zakaj bi se trudili ugajati nekomu, ki mu v resnici ni mar za vas? (Ko se boste postavili na prvo mesto vas bodo tudi drugi).

Včasih je v ozadju kaj drugega, da se tega rojstnega dneva ne udeležimo. Imamo določene spomine in travme, ki so povezane s to osebo. Ko to ozdravimo (Še enkrat link tukaj), morda na ta rojstni dan sploh ne bo več težko priti. Še bolje, prišli bomo s čisto vestjo in dobro energijo. Recept za uspešen rojstni dan;).

Ljudje, ki nas imajo iskreno radi

Torej naslednjič ko boste v sebi čutili odpor do nečesa, se sprva vprašajte kaj je v ozadju. Če se ne gre za nobeno travmo in vam to samo ne ustreza, mirmo recite ne in se dajte na prvo mesto. Garantiram vam, da vas bodo ljudje, ki vas imajo iskreno radi (Imajo radi tudi sebe, ter se dajejo na prvo mesto), razumeli in vas imeli še vedno enako radi. Torej pojdimo preko strahov, da bi koga izgubili oziroma bi bili zavrnjeni in dovolimo tem ljudem, da nas sprejmejo take kot smo. Dovolimo, da se tisti, ki za nas niso dobri zamenjajo z boljšimi. Tako velja tudi za delo in ostale stvari!

Vljudnost do sebe

Ko boste imeli občutek, da je nekaj nevljudno se samo vprašajte: Za koga nevljudno? Je vljudno, da sebi rečem ne in drugemu da? V vsakem primeru boste do nekoga “nevljudni”, če se lahko tako izrazim za lažje razumevanje. Torej, zakaj ne bi izbrali vljudnosti do sebe? Še enkrat vam garantiram, da se bo okolica oblikovala glede na vas, ko boste vljudni do sebe in ne boste dopuščali negativizma, siljenja ali česarkoli drugega, kar vam ne ustreza ter se s tem ne počutite dobro.

 Lahko ti pomagam narediti korak v to smer > KLIK<! 😉

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor