You are currently viewing Kaj pa ko me partner jezi?

Kaj pa ko me partner jezi?

Strahovi v odnosih

Dotaknila se bom strahov in stvari, ki nas motijo v odnosih. Ne govorim samo o partnerskih odnosih, čeprav je to tisto, kar nam pride najbolj do živega in se od tega težje umaknemo.

Spomnimo se na situacijo, ko nas je zmotilo, da je partner slabo pospravil stanovanje? Spomnimo se na to, kako smo podvomili vanj in se prestrašili v situaciji, ko je naprimer ležal na kauču in ničesar premaknil. Kaj pa, če bo celo življenje tako?!

No, da vas sprva kar pomirim, da te strahovi nimajo čisto nobene veze z vašim partnerjem. Ja prav ste slišali. Vsi strahovi so naši strahovi.

in česa se v resnici bojimo?

Bojimo se, da bi sami postali taki. V partnerju vidimo ta “slab” del sebe, ki ga poskušamo skriti pred seboj in drugimi. Zato je tako težko videti partnerja, ki dela ravno to, kar mi želimo skriti! Spomni nas, da je to v nas in bi to lahko postali. Če si to skrivamo in na vse pretege poskušamo potlačiti, bo to slej ko prej prišlo ven. In ne samo to. S tem ko porabljamo energijo, da to tlačimo in se razburjamo na partnerja, izgubljamo dragoceno energijo, ki bi nam omogočila, da to česar ne želimo pri sebi, spremenimo in vpeljemo novo navado, ki nam je všeč.

Torej še enkrat: VSE KAR VAS PRI PARTNERJU MOTI, VSE ČESAR SE BOJITE, STE VI SAMI IN SO VAŠI STRAHOVI, DA BI TO POSTALI.

Zato naslednjič, ko boste želeli dvigniti glas in povedati kako nekaj ni vredu, se raje ustavite in se vprašajte kaj je v meni, da me to sploh moti?

PRIMER:

Tukaj bom napisala dva primera, da boste lažje razumeli. Jemo kosilo in po koncu kosila partner samo ustane in ne pospravi svojega krožnika. Šel je počet nekaj drugega, kar mu je bolj pasalo. V nas se začne kuhati, kako je len in ne moremo razumeti kako ne pospravi krožnika za seboj?! Tukaj lahko svojo frustracijo spravimo na partnerja in mu hitro povemo, kako grozno, da ne pospravi svojega krožnika in, da tega ne bomo prenašali. Lahko pa naredimo nekaj drugega.

   > 1.) Globok vdih in izdih. Lahko tudi več kot enega;). Si povemo, ok, to nima nobene veze z njim (njo) zato me zanima kje v meni se skriva ta “lenoba”. Pridemo lahko do več zaključkov. Lahko se zavemo, da bi tudi mi raje namesto tega, samo pustili posodo na mizi in delali kaj kar nam tisti trenutek bolj ustreza in smo jezni na partnerja (nase), ker tega ne upamo. Kdo bo pa potem TAKOJ pospravil krožnike?! 😀

  >  2.) Vprašamo se tudi, sem morda sama lena na kakšnem drugem področju in si tega ne priznam ter me zato to jezi pri partnerju? Recimo, da sama nikoli ne pospravim oblek, ko jih slečem s sebe. Ko odkrijemo te potlačene delčke se lahko lažje umirimo in povemo na lep način. Ko se umirimo imamo dve možnosti:


  > 1.) V prvem primeru, lahko grem do partnerja in mu na lep način povem: Zelo bi bila vesela, če krožnike pospraviva sedaj, da imava potem mir in se lahko lotiva stvari, ki jih želiva početi. Veliko bi mi pomenilo, če mi pri tem pomagaš. (Čustveno zrel partner, bo verjetno to naredil, oziroma skomuniciral kdaj bo).

  > 2.) V drugem primeru se zavemo, da smo mi tisti leni in tokrat pospravimo krožnike sami, saj vemo, da to nam sploh ni problem. Problem je pospraviti cunje. Naslednjič, ko pridemo do svojega problema s cunjam, jih zavestno pospravimo (ponavadi je za upiranje samemu sebi, da nečesa ne naredimo, kriva travma z otroštva, ki jo je treba ozdraviti – ozavestiti). Kako to naredimo, sem napisala TUKAJ. Naslednjič, ko bo prišlo do enake situacije s krožniki, nas to, kar naenkrat ne bo več zmotilo in vrglo s tira, ali pa bo partner čudežno začel pospravljati krožnike za sabo.

Torej res za nič ne morem krivita partnerja in ljudi okoli sebe?

Odgovor je NE. Tukaj bi izvzela primere agresije in podobno od katerih se je potrebno umakniti in seveda ozavestiti zakaj smo to sploh privlekli v svoje življenje. Oziroma zakaj se nimamo radi, da to dopuščamo, če se ne umaknemo. Blog kako je TUKAJ.

Naslednjič ko boste v strahu zaradi partnerja ali pa se boste razburili ob tem kako nekdo nekaj ne dela vredu, se raje vprašajte, kaj se skriva v vas samih.

Klikni TUKAJ za pomoč ♥.

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

 

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

This Post Has One Comment

Dodaj odgovor