You are currently viewing VELIKA SPOZNANJA V LETU 2019

VELIKA SPOZNANJA V LETU 2019

1.) Bolje je biti drugačen in “sam”, kot živeti v okvirjih kot ostali in imeti okoli sebe ogromno ljudi

Vedno sem si želela pripadati in biti dovolj dobra, da bi me ljudje sprejeli. V sebi pa sem čutila, da si želim živeti izven vseh okvirjev in resnično na vsakem koraku poslušati mojo intuicijo. Kako sem to dosegla?

Da sem izpustila vse to, kar vidim drugje in skoraj na vseh področjih našla samo mojo pot in moj prav. Se trudim, da ostanem avtentična in iskrena kljub temu, da drugi to včasih težko sprejmejo. Da se vedno bolj poslužujem stvari, pri katerih se veseli moje srce. Sprejela sem, da raje ohranim svoj lastni jaz, kot pa, da se na zunaj delam, da sem nekaj, kar nisem. To pomeni, da si dovolim biti žalostna, vesela, jezna in karkoli drugega pride, ne glede na to kdaj pride. Upam si povedati svoj prav in postaviti mejo, ko ne čutim, da nekdo dela dobro zase ali zame. (V primeru jamranja škodujemo sebi in drugemu ter si onemogočamo “svobodo”).

2.) Dajanje tam, kjer to ni sprejeto, je enako kot, metanje denarja v koš

Pomagamo in damo lahko samo ljudem, ki so to pripravljeni sprejeti. Dajanje je prava in edina oblika ljubezni, ki se v popolnosti pokaže šele, ko nekdo iskreno sprejme, kar mu je dano. Ob tem ne čuti nobene slabe vesti ali upiranja. S tem ko dajemo tam, kjer ni sprejeto (da bi človeka naučili, naj sprejme), izgubljamo dragoceno energijo, ki nas “stara”. Vse ostalo je samo minljiva kemija, posesivnost in strah (po izgubi, ne pripadanju, ker nimamo trdno postavljenih temeljev “kdo sem”).

3.) Starost in staranje je samo naučen vzorec, ki v kvantnem svetu in srcu ne obstajata

Čas in prostor obstajata samo, dokler nismo povezani s seboj (svojo “dušo”). To pomeni, da delujemo z glavo in stvari planiramo. Čas postane relativen, ko se premaknemo v srce in se stvari dogajajo same. Čas je program, ki nam pomaga, da izkušamo to realnost. Lahko teče hitreje ali počasneje, oziroma ga v globljem pomenu sploh ni. Če si upamo razmišljati (biti v srcu) o brezčasju, se nam odpre nova dimenzija in življenje dojemamo drugače.

4.) Prazen prostor je energija, kjer smo vsi povezani (smo eno)

Higgs-ovo polje, matrica, akaša … je nevidni svet, ki povezuje vse nas. Zato ima vsaka akcija reakcijo (karma). Kar naredim tukaj, se odraža tudi drugje. Ali kot pomanjkljivo pišejo nekatere vere. “Ne delaj drugemu tega, česar ne želiš, da on dela tebi”. Torej, če se kot človeštvo želimo dvigniti izven maščevanja, strahu in ostalih vibracij, moramo to narediti skupaj. “Močni” smo samo toliko, kot je močan naš najšibkejši člen. Torej, če želimo, da nam bo vsem lažje in boljše na zemlji, moramo dvigniti vibracijo in na to pomagati tudi drugim, da naredijo enako. Z maščevanja, zavisti in pohlepa se rabimo premakniti v sočutje, ljubezen in dajanje.

5.) Šele ko najdemo mir in srečo v sebi, dobimo mir iz okolice

To se ne zgodi enkrat čez noč, ampak postopoma, ko s pomočjo, meditacije, hvaležnosti, sinhronizacije uma in srca na dnevni bazi uspemo začutiti mir, ljubezen in druge lepe občutke, se to začne odražati v okolici, na telesu ter v našem počutju.

6.) Telo je odvisno od “kemikalij”, ki jih s pomočjo čustev sprošča naše telo, zato se sprememba zdi nemogoča

Vsako čustvo v telo sprosti določeno “kemikalijo”. Da se torej lahko rešimo nekega vedenja ali počutja, rabimo spremeniti kemijsko sestavo telesa. Če na dnevni bazi čutim jezo in se en dan odločim, da imam tega dovolj, mi bo zaradi odvisnosti telo pošiljalo določene dvome in misli, da bom ponovno lahko čutila to jezo, od katere sem odvisna. Kot sem napisala, se sprememba samo zdi nemogoča. Mogoča je z enakimi postopki zgoraj in močno voljo, SAMO na začetku, potem močna volja ni več potrebna.

Katera pa so tvoja spoznanja v letu 2019?


Sandra Mestek


Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor