Kalorije/obrok | Čas priprave | Količina | Čas pečenja |
470 Kcal | 30 min | 470 g (1 os.) | / |
Nizkokalorično | Brezglutensko | Brez laktoze
SESTAVINE | g | ZAMENJAVA (Enako kalorij) |
Morski pes (jejmo redko)* | 100 | Divji losos |
Cvetača (kuhana) | 150 | |
Kokos mleko | 90 | |
Ghee | 5 | Maslo, kokos maslo |
Začimba Curry | 1/4 žličke | |
Sol | Za okus | |
Svež drobnjak | 2 | Česen |
Borovnice | 125 |
Če želimo več kalorij, dodamo več ghee-ja in borovnic.
Priprava
- Morskega psa solimo in na srednji temperaturi popečemo z obeh strani (pribl. 4-6 min);
- Cvetačo skuhamo do mehkega;
- Prilijemo ji kokos mleko, ghee, drobnjak, curry in sol;
- Spasiramo s paličnim mešalnikom ali vilico in prilijemo morskemu psu;
- Postrežemo in za sladico pojemo borovnice.
Priporočam ekološke borovnice, ki vsebujejo več antioksidantov. Če ne, jih namakamo 20 minut v sodi bikarboni. Dobro podrgnemo in speremo, da odstranimo večino pesticidov.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
*Morski pes: Je na vrhu prehranske verige (se hrani z drugimi ribami). Lahko vsebuje veliko količino živega srebra, zato ga jejmo poredko. Bolje bi bilo jesti divjega lososa.
Hranilna vrednost:
Jedilnik – Morski pes s cvetačnim pirejem |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 470 g | 100 g |
Kalorij | Kcal | 470.25 | 99.6 |
Maščob | g | 29.60 | 6.3 |
Ogljikovi hidrati | g | 30.15 | 6.4 |
Sladkor | g | 17.17 | 3.6 |
Vlaknine | g | 8.00 | 1.7 |
Proteini | g | 28.35 | 6.0 |