Jedilnik – Morski pes s cvetačnim pirejem

Jedilnik – Morski pes s cvetačnim pirejem

Kalorije/obrok Čas pripraveKoličinaČas pečenja
470 Kcal30 min470 g (1 os.)/

Nizkokalorično | Brezglutensko | Brez laktoze


SESTAVINEgZAMENJAVA (Enako kalorij)
Morski pes (jejmo redko)*100Divji losos
Cvetača (kuhana)150
Kokos mleko90
Ghee5Maslo, kokos maslo
Začimba Curry1/4 žličke
SolZa okus
Svež drobnjak2Česen
Borovnice125

Če želimo več kalorij, dodamo več ghee-ja in borovnic.

Priprava

  1. Morskega psa solimo in na srednji temperaturi popečemo z obeh strani (pribl. 4-6 min);
  2. Cvetačo skuhamo do mehkega;
  3. Prilijemo ji kokos mleko, ghee, drobnjak, curry in sol;
  4. Spasiramo s paličnim mešalnikom ali vilico in prilijemo morskemu psu;
  5. Postrežemo in za sladico pojemo borovnice.

Priporočam ekološke borovnice, ki vsebujejo več antioksidantov. Če ne, jih namakamo 20 minut v sodi bikarboni. Dobro podrgnemo in speremo, da odstranimo večino pesticidov.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

*Morski pes: Je na vrhu prehranske verige (se hrani z drugimi ribami). Lahko vsebuje veliko količino živega srebra, zato ga jejmo poredko. Bolje bi bilo jesti divjega lososa.


Hranilna vrednost:

Jedilnik – Morski pes s cvetačnim pirejem
Ime hranilaMerska enotaHranilna vrednost na celoten izdelekHranilna vrednost na 100
ˇˇ470 g100 g

KalorijKcal470.2599.6
Maščobg29.606.3
Ogljikovi hidratig30.156.4
Sladkorg17.173.6
Vlaknineg8.001.7
Proteinig28.356.0

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor