Težavnost: 05 %
Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: /
Količina: 85 g
Konopljino olje ima idealno razmerje omega 6 in omega 3 maščobnih kislin 3:1. 15 ml konopljinega olja (približno ena žlica) telesu zagotovi vse potrebne esencialne maščobne kisline, ki delujejo protivnetno, ščitijo srce in ožilje. Bogato je tudi z B vitamini, vitaminom E, ki med drugim skrbi tudi za prožnost kože ter ožilja.
Zaradi vsebnosti maščobnih kislin, ki so občutljive na kisik, toploto in svetlobo, je nujno, da kupimo hladno stiskanega in čim bolj kakovostnega.
Pinjole so dober vir vitamina K, fosforja, magnezija, cinka in mangana, ki prispevajo k zdravim kostem. Vsebujejo vitamin B1, E, minerale, kot sta železo in baker. Poleg tega so vir vlaknin, kalija, vitamina B2 in B3. Znižujejo tudi lakoto!
Pinjole varujejo celice pred poškodbami in varujejo oči (vsebujejo antioksidant lutein). Poleg tega so vir omega 9 maščobnih kislin, ki lahko zmanjša možnost za srčno-žilne bolezni, in kap.
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze
Sestavine
- 70 g pinjol
- 15 g konopljinega olja (ekstra deviško)
- Svež drobnjak
- Sveža bazilika (dva manjša lističa)
- 1/4 žličke soli (po okusu)
Priprava
- Narežemo drobnjak in baziliko ter vse sestavine stresemo skupaj;
- Zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost – Konopljin namaz s pinjolami:
Konopljin namaz s pinjolami |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 85 g | 100 g |
Kalorije | Kcal | 595.30 | 700.4 |
Maščobe | g | 61.68 | 72.6 |
Ogljikovi hidrati | g | 9.17 | 10.8 |
Sladkor | g | 2.52 | 3.0 |
Vlaknine | g | 2.59 | 3.0 |
Proteini | g | 9.59 | 11.3 |