Težavnost: 10 %
Čas priprave: 20 min
Čas pečenja: 45 min
Količina: Poljubno
Brezglutensko | Brez laktoze
Velikokrat se v hladilniku najde zelenjava ali kakšno meso, ki ga je treba porabiti. To je super način, kako vse zmešamo skupaj in dobimo okusno jed.
Pečemo 45 minut, na 180 °C
Sestavine
- 1 Velik malancan
- Piščančja prsa (čim bolj kvalitetna)
- Cvetača
- Paprika
- Paradižnik
- Čebula, Česen
- Origano, kajenski poper, sol
Poliv
- Jajce
- Kokosovo mleko (lahko s konzerve)
Priprava
- Malancan prerežemo na polovico in ga izdolbemo (z nožem ga prepikamo, da bo voda od zelenjave odtekala);
- Izdolbene kose narežemo na majhne koščke, enako naredimo s paradižnikom, ostalo zelenjavo in mesom;
- Dobro začinimo in napolnimo malancan;
- Pečemo približno 45 minut do 1h na 180 °C (Odvisno kakšno zelenjavo imamo raje);
- 20 minut pred koncem razžvrkljamo jajca s kokosovim mlekom in polijemo po zelenjavi.
Dober tek!
Sandra Mestek