You are currently viewing IMUNSKI SISTEM, KAKO GA OKREPIMO?

IMUNSKI SISTEM, KAKO GA OKREPIMO?

IMUNSKI SISTEM

Splošno gledano je imunski sistem sestavljen iz vseh obrambnih sistemov telesa, ki se upirajo okužbam, strupom in tujim snovem.

Odpornost proti patogenom 🦠 lahko povečamo z zdravimi rednimi življenskim slogom, kot so zdrava prehrana 🍏, miselni trening, meditacija, vadba 🏋‍♀, spanje 🛏️ in optimizacija kakovosti zraka.

MISLI 💆‍♀

Za močan imunski sistem lahko skrbimo s pomočjo svojih misli. Vsakodnevno najdemo čim več stvari, za katere smo hvaležni, imamo lepe misli, ki nam dajejo dobre občutke (lepe misli vplivajo na hormonske spremembe v telesu). Se ne pritožujemo in poskušamo zamenjati slabe misli ter strahove s pozitivnimi. To ne bo le pripomoglo za boljši imunski sistem, ampak nam bo izboljšalo življenje.

PREHRANSKI DODATKI 💊♻

Določeni prehranski dodatki nam lahko pomagajo za boljši imunski sistem. Dva izmed teh sta C-vitamin in cink. Glutation je najmočnejši telesni antioksidant, ki ga telo proizvaja samo. Pametno je okrepiti lastne telesne antioksidante, ki močno prispevajo k razstrupljanju telesa.

STRES 🧘‍♂

Meditacija in podobne meditativne aktivnosti, nam pomagajo zmanjševati stres. Že 15 minut jutranje meditacije, pri kateri se znamo umiriti, nam pomaga, da je naš dan veliko bolj umirjen.

PREHRANA 🍲

Zdrava prehrana in vnos antioksidantov pripomore k zdravju, boljšemu počutju, dolgoživosti in krepitvi našega imunskega sistema. Antioksidanti v telesu zavirajo oksidacijske procese. Zavirajo proste radikale in nas ohranjajo zdrave.

VADBA 🚴‍♀

Vadba pripomore k boljšemu počutju, več energije in ima še ogromno drugih prednosti. Vsaj 30 minut zmerne vadbe na dan je dovolj, da okrepimo imunski sistem.

Sandra Mestek

Sandra Mestek

Prehranska svetovalka, bioterapevtka (Po metodi Marjana Ogorevca in Tadeja Pretnerja),
AFP osebna trenerka in učiteljica AkroJoge.Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor