You are currently viewing Jedilnik – Proso s škampi v omaki z olivnega olja

Jedilnik – Proso s škampi v omaki z olivnega olja

Kalorije/obrok Čas pripraveKoličinaČas pečenja
497 Kcal15 min415 g (1 os.)10 min

Nizkokalorično | Brezglutensko | Brez laktoze | Nizek glikemični i.


Olivno olje je edina maščoba, ki ima dokazane koristne učinke na naše zdravje. Zelo pomembno je, da kupimo kakovostnega in ne mešanega z drugimi olji.

Ekstra deviško olivno olje je bogato z zdravimi mononasičenimi maščobami (omega 9). Je zelo bogat vir antioksidantov. Olivno olje ima tudi protivnetne in antibakterijske lastnosti in nas zaščiti proti boleznimi srca.

SESTAVINEgZAMENJAVA (Enako kalorij)
Olupljeni škampi*225Morski sadeži
Proso50
E.d. Olivno olje20ghee
Rožmarin, zelena, timijan, bazilika …Za okusZačimbe po želji
Limona1 žlicaLimeta, Jabolčni kis
SolZa okus
Zeleni čaj2,5 dclČrni, beli, kava, matcha
Kokos mleko (30 kcal)20Mandljevo, ovseno

Priprava

  1. Skuhamo proso;
  2. Zmrznjene škampe pečemo približno 10 minut na srednji temperaturi (če smo jih odtalili, se čas pečenja skrajša);
  3. Dodamo kuhano proso, sol, začimbe in premešamo;
  4. Stresemo na krožnik in polijemo z olivnim oljem ter pokapamo z limono.

Zraven postrežemo zeleni čaj z mlekom. Oziroma poljubni napitek. Jed je primerna za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

*Morska hrana: Morsko hrano bi morali uživati vsaj 3x tedensko, saj vsebuje veliko koristi za naše zdravje. Izberemo čim bolj kvalitetno morsko hrano. Najbolje ulovljeno in ne gojeno. Če izberemo gojeno, poiščemo oznake za kakovost (v hofru je to MSC in ASC) ali biološko pridelano.


Hranilna vrednost:

Jedilnik – Proso s škampi v omaki z olivnega olja
Ime hranilaMerska enotaHranilna vrednost na celoten izdelekHranilna vrednost na 100
ˇˇ415 g100 g

KalorijKcal497.60119.9
Maščobg24.906.0
Ogljikovi hidratig36.038.7
Sladkorg0.720.2
Vlaknineg1.950.5
Proteinig32.557.8

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor