You are currently viewing Zaupanje

Zaupanje

Kako zaupati?

Pisala sem že o željah in zaupanju. Danes bi se rada posvetila temu kako zaupati. Nekaj si želimo in v sebi začutimo mirnost ter srečo, da bomo to imeli. Takoj gremo do prijatelja, prijateljice in to povemo. Odziv je lahko zelo negativen. Ah tega pa res ne moreš imeti, ali se ti ne zdi, da je to nemogoče in kaj podobnega. S tem nam ta oseba lahko ubije zaupanje, ki smo ga imeli in nam, kot pravimo: Vse pade dol. Ta oseba nam sicer odraža našo in lastno nesigurnost, česar pa v tej začetni fazi res ne potrebujemo.

Svetujem vam, da se v tej fazi, ko še nimate dovolj dokazov, da se stvari res lahko uresničijo, take stvari zadržite zase. Morda bo to težko, vendar se poskusite umiriti in samo uživati v energiji veselja, ki vam jo nudi misel na želeno. Če boste nekaj časa uživali v tej energiji, ne bo več take potrebe po tem, da to poveste naprej.

V primeru, da je okoli vas kakšna oseba, za katero veste, da vam ne bo ubila veselja, ampak se bo veselila z vami, ne glede na to kako neumna stvar je, pa ji le povejte in se poveselita skupaj. Z veseljem kaj takega slišim tudi sama;). Napiši mi: sandra@celosten.si ♥.

Če res zaupamo, nam nobena oseba ne pride do živega, oziroma se niti ne pojavi v našem življenju. Vseeno pa ni vedno tako, da uspemo zaupati tako močno, da nas nihče in nič ne premakne s tega mišljenja in dobre energije.

Kaj pri tem narediti?

V primeru, da imamo okoli sebe osebo, ki bo sprejela karkoli ji bomo povedali, ji zaupajmo svoje nepredstavljive želje. Če te osebe ni, to raje zadržimo zase, saj bomo v drugem primeru začeli dvomiti vase. V glavi se bodo začela pojavljati vprašanja, ali je to sploh zame, verjetno tega ne morem imeti, se bom raje postavila na realna tla in se držala tega kar vem ter znam. S takim razmišljanjem še nihče ni naredil nekaj novega in ustvaril to kar si želi. Naši možgani delujejo po principu, to poznam, vem kakšen bo rezultat. Kar je nepoznano, je zastrašujoče. To ne pomeni, da je nemogoče, ampak samo neznano. Tako delujejo tudi strahovi.

Primer:

Spoznam novega partnerja, ki je čisto drugačen od prejšnjega. Kar naenkrat naredi nekaj, kar ima majhno podobnost temu, kar je delal tudi prejšnji partner. To je pripeljalo do slabega rezultata. Možgani to prepoznajo kot rdeč alarm in si rečejo: To že poznam in vem rezultat, zato se bom na to pripravila in pričakovala tak rezultat. S tem osebi niti ne damo priložnosti, da se spremeni, oziroma, da so besede pomenile nekaj čisto drugega, kar smo si mi predstavljali. V tem primeru je dobro ozdraviti strahove, se pomiriti, zaupati in se spomniti, da smo mi kreatorji lastne prihodnosti.

Če nam to uspe in se pomirimo, se ponavadi vse dobro izzide. V primeru, da ne uspemo, si lahko skreiramo tako prihodnost. Saj s tem dajemo fokus na to “težavo”, ki sploh še ni težava, ali pa partnerja napadamo toliko časa, da začne tudi sam dajati več poudarka na to in glej ga zlomka, točno to se zgodi.

Vsaka situacija, pa naj izgleda še tako podobna že poznani, je popolnoma nova in ne bo nikoli imela enakega rezultata! Zato se kar lepo pomirimo in zaupajmo, da je(bo) vse tako kot mora biti.

Pomoč?

Če me rabiš, sem tukaj zate: KLIK 😉

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor