Težavnost: 10 %
Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: 1.40 h
Količina: 1.2 kg
Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf | Paleo
Pečemo 1.40 h na 180 °C
Sestavine
- 1.2 kg Telečja rebra (Najbolje pašna reja)
- 200 g Jušne osnove (ali vode)
- 1 – 2 žličke soli
- Poper
Priprava
- V posodo s pokrovom postavimo telečja rebra in jih začinimo ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo;
- Pokrijemo in postavimo v pečico (180 °C) za 1 h;
- Odkrijemo in odkrito pečemo 20 minut na eni strani in 20 minut na drugi (kost mora lepo odstopiti od mesa);
- Postrežemo ali:
- OPCIJSKO! Zadnjič obrnemo, dvignemo temperaturo na 200 °C, postavimo na višjo rešetko in pečemo še 10 minut.
Pri zadnjem delu se koža pri telečjih rebrih zapeče. Zaradi visoke temperature ga odsvetujem.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
Svetujem peko mesa pod 180 °C. Nižjo temperaturo imamo manj škodljivih snovi nastaja in bolj zdravo je meso.
*Eko telečja rebra pašne reje. Zakaj izbrati ekološko rejo si lahko preberete TUKAJ. V primeru nakupa mesa neposredno od kmeta, je cena lahko zelo ugodna. V mojem primeru je cena, konvencionalnega mesa (ki ni zdravo) v Merkatorju enaka, kot ga dobim pri kmetu. Kje sama naročujem meso, piše na povezavi zgoraj.
Priloga: 👉 Krompir + solata (Klasična) 👉 Riž z grahom (Nestandardna) 👉 Solata z avokadom (Keto, Lchf) 👉 Telečja rebra z ananasom (Eksotična) – Ananas pomaga prebaviti beljakovine.
Hranilna vrednost:
Telečja rebra v pečici |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 1.2 kg | 100 g |
Kalorij | Kcal | 1,716.00 | 143.0 |
Maščob | g | 55.20 | 4.6 |
Ogljikovi hidrati | g | 168.00 | 14.0 |
Sladkor | g | 15.60 | 1.3 |
Vlaknine | g | 24.00 | 2.0 |
Proteini | g | 132.00 | 11.0 |