You are currently viewing Kaj pa, če do denarja lahko pridem kako drugače?

Kaj pa, če do denarja lahko pridem kako drugače?

Ali res mora biti kot smo naučeni?

Se zavedate, da hodite v službo in ste nesrečni (tisti, ki ste) samo zato, ker mislite, da tako mora biti? Ne poznate drugačne realnosti, kako bi še lahko služili denar.

Kako do denarja?

V primeru, da se začnem spraševati drugačna vprašanja, bo um iskal drugačne odgovore. Torej, če se bom eno leto (čas ni pomemben;)) spraševala, kako lahko služim denar in vsak dan delam kar me veseli, bo um našel rešitve.

To bom razložila malo drugače. Vse v naši okolici je iluzija in vse je tako kot smo naučeni. Kdo nas je naučil? Nekdo, katerega so naučili, da je to tako. To se prenaša iz roda v rod. Torej, nas o tem kako rabimo delovati in kako stvari delujejo, uči nekdo, ki ga niti ni več na svetu ter ne pozna sveta, kot je danes?! 🤔 Krog se zaključi šele, ko si nekdo upa razmišljati drugače in stopiti izven poznanega. Ko to naredi, si izoblikuje drugačno realnost.

Ste se kdaj vprašali, zakaj moramo hoditi v šolo? Zakaj je to obvezno? Komu to služi? Če se jaz, Sandra, odločim, da si ne želim hoditi v šolo in se bom učila sama skozi življenje, zakaj tega ne morem narediti? Kot vemo živimo v sistemu in sama nimam čisto ničesar proti, saj je potreben in so tako stvari najbolje delovale. Nalašč sem napisala so, saj se svet, kot ga poznamo, počasi spreminja. Torej, če se spreminja svet in okolica, zakaj še vedno slediti enakemu sistemu? Pa niti približno ne pišem tega, da bi se sistemu upirali, saj ni nobene potrebe po tem. O tem bom pisala kdaj drugič;). Torej, živimo po poznanih vzorcih, ki niti niso več najboljši za nas. Živimo po vzorcih, ki so jih sestavljali ljudje, ki so bili v vojnah, so imeli nižjo vibracijo in niti približno niso bili tako jasnočutni kot smo danes mi.

“Morda ima res kdo kaj od tega”, če grem v šolo, doštudiram, si najdem službo, delam za denar, najdem partnerja, postavim hišo ali kupim stanovanje, imam kredit, otroke in se počasi postaram. Med tem pa sem suženj denarju in ostalim stvarem, ki sem si jih nakopičila ter morda sploh niso potrebne za vsakogar?! Za nekoga so, za drugega pa niso. Vseeno pa naj bi vsi živeli po tem, kajne?

Kaj pa, če je lahko čisto vse drugače?

Hmm, strašljivo vprašanje. Moj odgovor je DA, lahko je ČISTO vse drugače. Oziroma bolje rečeno, lahko je drugače, tisto kar si jaz, kot posameznik želim, da bi bilo drugače. Kako pa to naredim v tem sistemu? Kot sem že rekla, sigurno ne tako, da se sistemu upiram. Z upiranjem porabljam energijo, ki bi jo lahko posvetila temu kar si resnično želim. Če si spremembo želim, rabim vso svojo energijo usmeriti v želeno. Ja ŽELENO in ne neželeno!

Zaenkrat je največji problem samo to, da vse sile dajemo neželenemu in mislimo, da bomo dobili želeno. Vendar to v svetu, kot ga poznamo danes, ne deluje, saj imamo vibracijo (enako privlači enako).

Kaj torej narediti?

Pozabimo malo na sistem in ljudi okoli nas. S tem ne mislim da se delamo, kot da jih ni in smo egoisti. S tem mislim, da svoje misli usmerimo samo vase in v to kar si želimo. Če se iskreno poglobimo v svoje srce, bomo hitro videli, da nas nikoli in res nikoli ne bo peljalo do tega, da bi komu škodovali, bili agresivni, ali se čemurkoli upirali. Po tem ni potrebe. To je samo igra ega.

Sprememba čez noč

Bolj nestrpni, je dobro da vemo, da se sprememba ne bo zgodila čez noč. Čez noč se bo zgodila sprememba na energijskem nivoju. To je možno. Vse ostalo gre ponavadi bolj počasi. Vseeno pa to ne pomeni, da se ne more zgoditi čez noč. Kot sem že pisala, se spremembe v svetu dogajajo vedno hitreje. Zato obstaja možnost, da se odločite pustiti službo in slediti svojemu srcu ter čez noč ostanete brez nje. To je morda zastrašujoče, vendar sem napisala kar nekaj blogov na temo zaupanja in, da je vse tako kot mora biti. Za to sem prepričana, da vam bodo pomagali v primeru prenagle spremembe in panike.

No kje je zdaj ta rešitev?!

Rešitev za to je, da se rabimo v tem trenutku vprašati kaj je tisto kar si iskreno želimo. Če bi lahko imeli karkoli, če bi lahko delali karkoli, kaj je to kar bi počeli. Napisala bom nekaj primerov, da začnete razmišljati “izven škatle”.

  1. Želim si sedeti na ležalniku pred svojo hišo in samo biti. Toliko časa, toliko dni, kot to meni paše. Med tem si želim biti priskrbljena in imeti vse kar potrebujem za svoje življenje.
  2. Želim si delati 1 uro na dan in zaslužiti 2000€ na mesec.
  3. Želim vsak dan živeti svoje sanje in imeti pasiven dohodek, _____€
  4. Želim pomagati ljudem in jih vsak dan osrečevati…
In tako dalje…

Ne dovolite egu, da se začne igrati z vami na tak način: Pa to je nemogoče?! Tega ne morem imeti, kako pa naj do tega pridem? Ne poznam nobene možnosti, da bi do tega prišla. Vsi ostali delajo drugače. Najbolj uspešni, ki jih poznam so trdo delali za prislužen denar… No to so naši stari vzorci, ki jih imamo in poznamo. Ja, na poti do tega, kar si želimo je dobro slediti komu drugemu in videti možnosti, ki obstajajo. Samo zato, da si razširimo obzorja in vidimo kaj vse še obstaja. Vendar nikoli ni dobro slediti eni osebi in se držati načinov do uspeha, svobode, kot “pjanc plota”;). Vsak ima v sebi svoje vodstvo, svoje srce, ki nam pove kaj je tisto pravo, samo zame.

Ne omejujte se s tem ali je to mogoče ali to ni mogoče. VSE JE MOGOČE! Še posebej, če si to želim. Potem je to že moje ;). KLIK na blog o uresničitvi želja.

Če težko zaupate, delajte na zaupanju in pojdite korak za korakom. Ne razmišljajte predaleč, da se ne ustrašite, ker se vašemu umu, ki pozna samo poznano, zdi to nemogoče. Zadajte si cilj in si ga nekam zapšite. Nekam, kamor pogledate vsak dan. Naj se vam cilj zdi še tako neumen in nemogoč, samo zapišite ga in opazujte kako vam življenje prinaša košček po košček, ki vas bo do tega pripeljal.

To ne bodo očitni koščki, ki bodo kazali, da gredo v smer, ki jo želite. To bodo manjše ali večje srčne želje, katere velikokrat ne bodo imele smisla. Tu pride na vrsto zaupanje in poslušanje svojega srca.

Za začetek samo definirajte kaj bi počeli, če bi lahko delali karkoli in vseeno imeli vse kar si želite. Meni je pomagalo, če sem si predstavljala, da imam ta trenutek miljon evrov. Vprašala sem se, če denar ni vprašanje, kaj si želim? Ne glede na to kako nemogoč se vam zdi cilj, si ga zapišite in dovolite, da vam življenje pokaže pot. Z dovolite mislim, začutite kam kaže srce ;).

 Do tega vam lahko pomagam tudi sama, TUKAJ! 😉

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor